Fijn dat u er bent! Voor deze website gebruiken wij cookies. Als u verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goedvindt.

Privacyverklaring en cookies

Op weg naar energiezuinig wonen in Nij Beets

Op weg naar energiezuinig wonen in Nij Beets

De energieprijzen zijn hoger dan ooit. We willen in 2050 van het gas af. Daarnaast is het voor het klimaat hard nodig om te verduurzamen. Drie goede redenen om uw woning aan te pakken. Maar hoe? Dat is een vraag waar veel mensen tegenaan lopen.

Dorpscoöperatie KRIGEL en de gemeente Opsterland gaan Nij Beets komende anderhalf jaar helpen om stappen te zetten in het verduurzamen van de woningen. Dit gaan we doen met informatiebijeenkomsten, persoonlijke advisering en andere activiteiten waar behoefte aan is. Misschien wilt u - door het delen van kennis en ervaring die u hebt opgedaan - uw buren/dorpsgenoten helpen.

Informatiebijeenkomst

Dorpscoöperatie KRIGEL en de gemeente Opsterland organiseren samen met Duurzaam Bouwloket een informatiebijeenkomst voor inwoners uit Nij Beets. Eerder hebben zo'n 100 mensen uit het dorp een vragenlijst ingevuld. We bespreken onder andere deze uitkomsten tijdens de bijeenkomst. 

Aanmelden? Dat kan via deze link(externe link)

Energiecoach worden?

Een energiecoach is iemand uit uw eigen dorp (of gemeente) die advies geeft over het verduurzamen van uw woning. De energiecoach doet dit vrijwillig en onafhankelijk. 

In de gemeente Opsterland zijn er al een aantal energiecoaches, maar in Nij Beets nog niet. Daarom zijn wij nog op zoek! Wij zorgen voor een opleiding en begeleiding. Wilt u zich aanmelden of hier meer informatie over? Mail dan naar energie@opsterland.nl

Dit project is een samenwerking tussen KRIGEL en de gemeente Opsterland.