Wethouder Durk Durksz nam afgelopen zaterdag een kijkje bij Hette Feenstra in Ureterp. Dat deed hij niet zomaar. Familie Feenstra stelde hun huis open voor bezichtiging tijdens de eerste zaterdag van de duurzame huizenroute. 

Het huis is door aanpassingen zoals isolering, een houtkachel die is aangesloten als moederhaard, zonnepanelen, vloerverwarming en met gebruik van Smart Home onderdelen straks klaar voor een energie neutrale toekomst.

Ook ging de wethouder nog langs bij Frans Pool in Wijnjewoude. Het huis en de drukkerij van Frans Pool worden op duurzame wijze verwarmd. Bijzonder is de warmteopslag in de grond. Door buizen op 90 cm in de grond wordt de warmte zomers opgeslagen en in de winter wordt de warmte uit de grond gehaald. Een heel mooi systeem! Wat ook opviel is dat het douchewater van de kampeerplaats wordt verwarmd door heatpipes.

Het was écht een duurzame dag voor Durk. In de middag klom de wethouder zelf nog het dak op om zijn zoon te helpen met het plaatsen van zonnepanelen. Mooie voorbeelden van verduurzaming!

Bent u nieuwsgierig? Aankomende zaterdag is er nog een kans! Meldt u aan via www.duurzamehuizenroute.nl.(externe link) Meer weten over het huis van Hette Feenstra? Klik dan hier

Wil u zelf verduurzamen en kunt u wel advies gebruiken? Onze energiecoaches kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie.